Acute meldingen:
  • Er zijn op het moment geen acute meldingen.

Over oorzaken en oplossingen van problemen leerlingenvervoer

2 oktober 2023 Nieuws

Over oorzaken en oplossingen van problemen leerlingenvervoer. Inmiddels zijn de scholen overal al weer gestart. Het leerlingenvervoer dus ook. In deze opstartfase duurt het altijd even voordat alle ritten goed verlopen. Dit jaar lijkt het op een aantal plaatsen wat langer te duren. Vervoerders krijgen daar hun planning nog niet goed rond. Doordat het langer duurt komt de discussie over te lange reistijden weer naar voren. Ouders klagen daarover. Scholen ook. Verschillende politici sluiten zich daarbij aan. De gemeente en/of de vervoerder doen het volgens ouders en scholen fout. Over oorzaken en oplossingen van problemen leerlingenvervoer.  Mogelijke verbeteringen, een bredere “schuldvraag” èn over oorzaken die we wel kennen maar niet zo makkelijk durven te benoemen, de zogenaamde olifant in de kamer of in het leerlingenvervoer.

Over effect echtscheidingen, meerdere adressen en wisselende schema’s. Het effect van indicaties en de mogelijkheden van de spreiding in aanvangstijden en einde schooltijden.
#leerlingenvervoer #oorzaken #oplossingen #samen #expertise
Ouders & Onderwijs VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) LBVSO – Leerlingenbelang Voortgezet Speciaal Onderwijs Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV)

 

Lees het LinkedIn artikel hier:

Zit er een olifant in het leerlingenvervoer?

We laten dit artikel voorlopig alleen op LinkedIn staan. Geen LinkedIn, stuur dan een bericht met het verzoek om een pdf naar Mark Renne