Acute meldingen:
  • Er zijn op het moment geen acute meldingen.

Inkoop en aanbesteding

Inkoop en aanbesteding doelgroepenvervoer

Inkoop en aanbesteding van doelgroepenvervoer zijn geen makkelijke opgave. Trafficon helpt u om het maximale uit elke aanbesteding vervoer te halen. Niet door alles tot op het bot uit te onderhandelen, maar door de juiste kaders te scheppen voor een optimale samenwerking met uw huidige of nieuwe vervoerder. We begeleiden jaarlijks diverse (Europese) aanbestedingen doelgroepenvervoer, kennen de wettelijke kaders én weten wat werkt in de praktijk.

Volledige begeleiding

We ondersteunen u bij het volledige aanbestedingstraject; van het opstellen van de aanbestedingsleidraad en het programma van eisen, de beoordeling van offertes en advies over de gunning tot en met begeleiding van de implementatie. Ook deel ondersteuning behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Onafhankelijk voorzitterschap

We treden vaak op als onafhankelijk voorzitter bij beoordelingstrajecten. Het doel daarvan is een onafhankelijk oordeel te hebben over de gunning en borgt u dat de beoordelingscommissie tot een onafhankelijke en objectieve beoordeling komt. Zo helpen we u om procedures te vermijden en sterker te staan als er wel een procedure komt.

Gerichte ondersteuning

Desgewenst verzorgen we slechts een deel van de aanbestedingsprocedure of gebruikt u ons alleen als klankbord. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om enkel het vervaardigen van het Programma van Eisen aan ons, als specialist, over te laten en de overige aanbestedingsdocumenten zelf te genereren of in eigen beheer te houden. Om een gevoel te krijgen van wat er speelt in de markt kan ook een marktconsultatie voorafgaand aan de aanbestedingsprocedure zinvol zijn. Trafficon kan dit voor u verzorgen.

Wij hebben alle specialisten in eigen huis, van inkopers tot juristen; u bepaalt zelf hoe u ons bij uw aanbesteding betrekt. Zo kunnen we in het voortraject onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor gemeentelijke of regionale samenwerking. We kennen de markt, beschikken over een uitgebreid netwerk en brengen partijen samen. Samen met u ontwikkelen we vernieuwende vervoersoplossingen en toetsen de haalbaarheid daarvan in de markt. Hierbij staat een optimale service aan de reiziger altijd centraal.

Overleg Trafficon